2019

Vpis abonmajev Filmsko gledališče do 9. oktobra 2019

Big image alt

Vpis abonmajev za novo sezono Filmskega gledališča, kjer si boste ljubitelji sedme umetnosti poglobljeno spoznavali najnovejše vrhunske dosežke umetniškega filma, je v polnem teku. Filmski kritik in publicist Denis Valič je tudi tokrat iz bogatega nabora filmskih naslovov izbral 18 takih, za katere je prepričan, da bodo občinstvo navdušili. S programom začenjamo 11. oktobra s filmom Oni. V zgodbi, postavljeni v kuloarje oblasti, si Paolo Sorrentino (Neskončna lepota, Mladost) zamišlja medijskega magnata, milijonarja in premierja Silvia Berlusconija. Film o kontroverznem politiku je po režiserjevih besedah »fiktivna zgodba v kostumih, ki pripoveduje o verjetnih in izmišljenih dogodkih v Italiji med letoma 2006 in 2010«. Vse, ki jih sedma umetnost zanima, zato vabimo, da si zagotovijo svoj abonmajski sedež v petkovem ali torkovem terminu in si tako ogledajo osemnajsterico naslovov, ki jih zaznamujejo kvaliteta, odmevnost na mednarodnem in festivalskem prizorišču ter obilica nagrad. Časa imate do 9. oktobra.

Kino v Novi Gorici, mestu filma, kot ga poimenuje naš selektor Denis Valič, pa ni samo Filmsko gledališče, temveč je mnogo več. Septembra se je začel vrteti Filmski vrtiljak z razvejanim otroškim in mladinskim programom. Poleg omenjenih dveh stalnic smo kot navadno pripravili še vrsto drugih zaokroženih ciklov, med drugim Filmske portrete glasbenih zvezd, ki sta jim že tradicionalno namenjena prva dva meseca v letu, pa Cikel slovenskega filma in nepogrešljivi spremljevalec majskih večerov – Filmski teden Evrope. Prepričani smo, da smo s to in drugo filmsko ponudbo, ki jo sproti oblikujemo, ter pogovori s filmskimi ustvarjalci poskrbeli za vse ljubitelje sedme umetnosti.

Seveda pa je natančen nabor vseh filmov, ki bodo do naslednjega poletja še prišli na filmska platna, nemogoče napovedati že v septembru. Zato vabljeni, da sproti spremljate našo spletno stran in sledite našemu profilu na Facebooku. Če pa želite, da vas o filmskem programu posebej obveščamo (mesečni koledarček, SMS sporočila), potrebujemo vaše soglasje. Prijavite se lahko prek spletne strani http://www.kulturnidom-ng.si/vpis-na-seznam-prejemnikov-e-novic/ ali na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica. Vsem, ki ste nam vaše soglasje že podali, tega ni potrebno ponovno storiti.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy