2019

Tudi letošnje poletje v znamenju čezmejnosti

Big image alt

Kulturni dom Nova Gorica se že vrsto let vključuje v različne čezmejne projekte, saj verjamemo, da umetnost ne pozna meja. Eden takih je tudi festival Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi, ki se v organizaciji društva Progetto Musica iz Vidma odvija že od leta 1999.

Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev v Italiji, od samega začetka pa tudi v Sloveniji. Dogajanje s koncerti tako mladih kot mednarodno priznanih glasbenikov bo ponovno priložnost za predstavitev in promocijo slovenske glasbene poustvarjalnosti ter s tem prepoznavnosti Slovenje in obmejnih krajev v širšem mednarodnem prostoru. 

Prvi v vrsti letošnjih čezmejnih koncertov bo že v torek, 9. julija 2019, ko se bo v Parku Gaspari v Latisani predstavil Tango Kvintet Piazzolleky s plesalcema argentinskega tanga Thesso Hinteregger in Iliyanom Donchevom. Drugi zmenek s čezmejnim sodelovanjem bo v sredo, 28. avgusta 2019, ko bosta na Gradu Kromberk nastopila klarinetist Djordje Popović in pianist Matteo Andri. Zadnji zmenek znotraj letošnjega sodelovanja s festivalom Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi pa bo v petek, 13. septembra 2019, ko bosta v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici nastopili violinistka Valentina Danelon in pianistka Cristina Santin.

Vstop na omenjene koncerte znotraj festivala je prost, vabljeni!

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy