2019

Začenjamo drugi del cikla Soočanj s sodobno vizualno umetnostjo

Big image alt

Z željo, da bi sodobno umetnost približali čim širšemu krogu obiskovalcev, v Mestni galeriji Nova Gorica poleg bogatega razstavnega programa ter razvejanega pedagoškega programa z ustvarjalnicami za otroke in javnimi vodstvi po razstavah pripravljamo različna strokovna predavanja na temo sodobnih umetniških praks in predstavitve aktualnih umetniških projektov v okviru Soočanj s sodobno vizualno umetnostjo.

Drugi del letošnjega cikla začenjamo v torek, 12. februarja, ko bo ob 19.00 na sporedu v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica drama Rodin, torej film o kiparju Augustu Rodinu, ki velja za enega najznamenitejših, najbolj občudovanih in najvplivnejših umetnikov, skratka umetniku, ki je postal eno največjih imen v zgodovini umetnosti. Na filmskem platnu bomo srečalu umetnika pri delu.

Soočanja, ki se bodo zvrstila v nadaljevanju februarja, marca in aprila pa nastajajo kot stalno sodelovanje med SCCA Ljubljana in Mestno galerijo Nova Gorica. Sodelavci SCCA, umetnostni zgodovinarji, kuratorji in kritiki bodo predstavili izbrana poglavja, teme, kuratorske strategije in problematike, ki jih danes odpira sodobna umetnost. Celoten program si lahko ogledate tukaj.

Vsi ti dogodki povezujejo različne generacije in izobraževalne institucije, s čimer si prizadevamo, da bi bila naša galerija prostor iskanja, odkrivanja in sprejemanja različnih pristopov v sodobni vizualni umetnosti.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy