2019

SAXGO - festival z najdaljšo tradicijo v mestu se bliža!

Big image alt

Nova Gorica bo med 25. junijem in 1. julijem 2019, že 23. leto zapored zbirališče saksofonistov iz Slovenije in tujine. Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji - SAXGO19, ki je hkrati tudi festival z najdaljšo tradicijo v mestu, v letu 2019 na meniju ponuja festival, delavnice in mojstrski tečaj s priznanimi imeni.

Pod umetniškim vodstvom prof. Matjaža Drevenška in Boštjana Simona tako prihajajo k nam izvrstni in v tujini že uveljavljeni saksofonisti, ki s svojimi nastopi dopolnjujejo pester festivalski program. Na koncertih v Novi Gorici in okolici bomo lahko tekom osmih dni prisluhnili saksofonu v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznovrstnih drugih sodobnih stilov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti. Na letošnjem festivalu, ki se bo odvil na petih lokacijah Nove Gorice in njene bližnje okolice, bodo tako nastopili:

novo! predprodaja vstopnic
Festival
bomo zaključili z velikim koncertom v amfiteatru Gradu Kromberk, kjer se bo s svojim kvintetom predstavil svetovno znan ameriški altovski saksofonist Kenny Garrett, eden najbolj občudovanih altovskih jazz saksofonistov, kot so ga označili v časopisu New York Times. V primeru dežja bo koncert v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica, zato bodo zaradi omejenega števila sedišč vstopnice na razpolago le v predprodaji in na dan koncerta. Nekaj vstopnic si lahko v predprodaji osebno zagotovite na naši blagajni v času uradnih ur, sicer pa poteka prodaja vstopnic na www.eventim.si in na prodajnih mestih sistema Eventim.si. Spremljajte objave na naši uradni spletni strani in družabnem omrežju Facebook na profilu Kulturnega doma Nova Gorica in uradnem profilu SAXGO19.

Poleg koncertnega festivalskega dela srečanja pa se bo med torkom, 25. in soboto, 29. junija 2019 odvijal tudi izobraževalni del, ki zajema delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj improvizacije: 

Prijava na izobraževalni del je možna do ponedeljka, 10. junija 2019, prijavnice pa dobite na predstavitvenih podstraneh delavnic in mojstrskega tečaja.

Glede na dolgoletno tradicijo je povsem jasno, da je naš lep vstop v poletje povsem v znamenju saksofona, pridružite se nam tudi vi, da nam bo skupaj še lepše!

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy