2019

Pavla Jarc ostaja na krmilu Združenja KUDUS

Big image alt

Z veseljem sporočamo, da je bila Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica, ponovno izvoljena za predsednico Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije KUDUS. V novem štiriletnem mandatu ji želimo obilo ustvarjalne energije, uspešnega povezovanja članov KUDUS-a in uspehov na področju decentralizacije kulture!

KUDUS 2019 2

Združenje KUDUS je bilo ustanovljeno leta 2007 in danes združuje 38 članov s področij javnega in nevladnega sektorja iz vseh delov Slovenije in iz zamejstva. Temeljni cilji so na eni strani skupno reševanje problematike članov in izboljšanje pogojev za njihovo poslovanje, na drugi strani pa programsko sodelovanje in izmenjava dobrih praks. Potencial KUDUS-a na področju kulture najbolje ilustrirajo statistike, saj njegovi člani letno organizirajo več kot 10.000 kulturnih dogodkov, ki se jih udeleži več kot 1.500.000 obiskovalcev.

Podatki kažejo na nacionalni pomen združenja in njegovih članov, ki so hrbtenica in temeljna infrastruktura razvoja kulture pri nas, ki zagotavlja pogoje za decentralizacijo kulturnega prostora in dostopnost kulturnih dobrin. To je izjemno pomembno za kulturno vzgojo, kulturno osveščanje, za krepitev nacionalne identitete pa tudi za razvoj kulturnega turizma.

KUDUS logo
Skupščina Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije – KUDUS

Dom kulture Kamnik, 20.-21. marec 2019

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy