2019

Pavla Jarc na čelu Zveze Glasbene mladine Slovenije

Big image alt

V četrtek, 14. februarja 2019, je v Ljubljani potekala programsko-volilna skupščina Zveze Glasbene mladine Slovenije na kateri so poleg poročil za leto 2018 potekale tudi volitve v organe ZGMS. Z veseljem in ponosom sporočamo, da je naša direktorica, gospa Pavla Jarc, na omenjenih volitvah zasedla mesto predsednice nacionalne zveze. Iskrene čestitke!

Zveza Glasbena mladina Slovenije poskuša mladim na simfoničnih matinejah, komentiranih koncertih, glasbenih delavnicah in v reviji Glasna približati svet glasbe. Obenem opravlja dragoceno vlogo v razvoju profesionalnih glasbenikov, saj mladim omogoča prve nastope na koncertnih odrih, organizira predstavitve v tujini in sodelovanje v mednarodnih orkestrih, zborih in na glasbenih taborih. Posebno pozornost v pestrem izboru svojih dejavnosti namenja ohranjanju in aktualizaciji ljudskega glasbenega izročila. Od leta 1992 je zveza tudi samostojna članica Mednarodne zveze Glasbenih mladin (Jeunesses Musicales International), po podatkih UNESCA najpomembnejše svetovne mladinske glasbene organizacije.

Kulturni dom Nova Gorica že vrsto let piše uspešno zgodbo sodelovanja s to pomembno organizacijo na področju glasbenega izobraževanja in posredovanja glasbenih vsebin, ki bo v naslednjem letu praznovala 50 let svojega delovanja. Pri programu Glasbena mladina Nova Gorica sodelujemo s petimi občinami na Goriškem ter posredujemo koncerte za vse osnovne in srednje šole ter vrtce. V letu 2018 smo našteli 108 izvedb, ki si jih je ogledalo 6.112 otrok in mladine iz petih občin.

Omenjene številke kažejo na veliko zanimanje goriških šol za naše programe Glasbene mladine in pričajo o zglednem sodelovanju naše ustanove s sosednjimi občinami, pa tudi o veliki naklonjenosti ravnateljev in glasbenih pedagogov, ki skupaj z nami opravljajo dragoceno poslanstvo dodatne vzgoje in izobraževanja mladih na glasbenem področju.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy