2019

Mreženje ustanov v čezmejnem prostoru

Big image alt

Tudi mi smo del čezmejnega projekta vzajemne promocije abonmajskih sezon #teatrinrete! Veseli nas, da so dosedanji partnerji gledališč iz Krmina, Gradišča ob Soči, Gorice in Tržiča ter Slovenskega narodnega gledališča Nove Gorice prepoznali naše dolgoletno (čezmejno) delo in prizadevanja po pletenju partnerskih mrež v zamejstvu.

Skupna ponudba šestih partnerskih ustanov vključenih v projekt  #teatrinrete letos tako vključuje 90 glasbenih in gledaliških predstav, namen tega sodelovanja pa je tudi skupna in vzajemna promocija v obliki zgibanke in oglaševanja na partnerskih spletnih straneh. Trenutno je zgibanka le v italijanskem jeziku, že prihodnjo sezono pa naj bi zaživela tudi v dvojezični različici. 

V Kulturnem domu Nova Gorica se že vrsto let posvečamo čezmejnemu sodelovanju z zamejskimi in italijanskimi ustanovami, kot so Kulturni dom Gorica, Kulturni center Lojze Bratuž, Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel, Glasbena matica Trst in Gorica ter kulturna društva Progetto Musica, Controtempo, Dramsam - Centro Giuliano di Musica Antica, Examina in Kinoatelje idr. Prav zaradi tega nas je povabilo k pridružitvi v tem pomembnem projektu tako razveselilo. Ker pa je pri nas tovrstnega sodelovanje veliko, smo se temu pomembnemu področju odločili nameniti poseben prostor znotraj naše obstoječe spletne strani, kjer bomo poleg obstoječih dogodkov, ki jih pletemo s čezmejnimi partnerji, objavljali tudi vse v zgibanki povezane partnerske dogodke.

TEATRINRETE NOVINARSKA 2019 600X400

Prejšnji teden so se novinarske konference ob predstavitvi zgibanke v Tržiču, udeležili tudi Maja Jerman Bratec, direktorica SNG Nova Gorica, Martina Borraccia, načelnica Občine Krmin, Luca Fasan, načelnik za kulturo Občine Tržič, Fabrizio Oreti, načelnik za kulturo Občine Gorica in Walter Mramor, predsednik združenja Artisti Associati. Prepričani smo, da bo tovrstno sodelovanje in povezovanje še bolj utrdilo naše čezmejne vezi in povečalo pretok obiskovalcev z obeh držav. Ne nazadnje imamo kot šesti pridruženi partner tudi najboljše izhodišče, saj naši programi po večini ne potrebujejo prevodov: glasba je univerzalen jezik, likovna umetnost, za katero skrbimo v Mestni galeriji Nova Gorica, odpira široka polja razmišljanja, čutenja in ustvarjanja, film pa je za italijansko govoreče obiskovalce zanimiv predvsem zaradi projekcij v izvirnem jeziku, kar je v sosednji Italiji prej redkost, kot pravilo.

Skratka, veseli novega sodelovanja vas vabimo k ogledu zloženke #TEATRINRETE v elektronski obliki, ki pa jo sicer dobite tudi v naši avli.


Partnerji povezani v projektu #TEATRINRETE:
Občinsko gledališče Giuseppe Verdi iz Gorice,
Občinsko gledališče Krmin,
Novo občinsko gledališče Gradišče ob Soči,
Občinsko gledališče Tržič,
Slovensko narodno gledališče Nova Gorica in 
Kulturni dom Nova Gorica.

 

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy