2021

Spletna platforma za vse, ki pogrešamo kino

Big image alt

V času drugega zaprtja kinodvoran je bila v okviru Art kino mreže Slovenije zasnovana kar se da preprosta in varna (glede plačila in uporabe) spletna platforma za legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Program bo pripravljen tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Vsi izbrani filmi so podnaslovljeni, izbrani filmi za otroke pa sinhronizirani v slovenščino.

Začetek delovanja bo v prvem tednu odprl film Asistentka režiserke Kitty Green, ki bo na sporedu od 8. marca. V četrtek, 11. marca, bo predstavljen film Poletje '85 režiserja Françoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo sledili filmi za mlada občinstva Kolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji.

Vabljeni tudi k ogledu filmskih paketov ob 8. marcu, ki bodo na voljo do 4. aprila.

Prvi: Jadralke, Portret mladenke v ognju, Prekla.
Drugi: Mustang, Colette, Dnevnik Diane Budisavljević.
Tretji: Tiha strast, Žarek v srcu, Tu je bila Britt-Marie.

Od 11. marca do 7. aprila pa bo na voljo paket 3x Ozon: V hiši | Frantz | Mlada in lepa

Filmski program je dostopen preko povezave pri vsakem najavljenem filmu v koledarju in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu in televizorju. Spletna platforma je postavljena na sistemu za pretakanje filmov Screenplus (Shift72), ki ga uporabljajo tudi nekateri najpomembnejši filmski festivali (Cannes, Toronto, Sundance) in številni kinematografi po vsem svetu.

Ponudba spletnega kina se bo še razvijala in dopolnjevala, saj bomo z njo v času, ko bo ponovno mogoč obisk kina, omogočali dostop do filmskega programa vsem tistim, ki nas zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli obiskati.

Cena vstopnic in paketov je za vse enotna: 6,5 €

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy