2021

Ne čakaj na maj, prijavi se zdaj!

Big image alt
foto: Matej Vidmar - Detajl z delavnice 'Orodja za improvizacijo' - SAXGO22, 2018

Letošnje 24. Mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji – SAXGO21 prinaša sedemdnevni festival in Poletno šolo saksofona, ki ponuja delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom. Delavnici bosta potekali v prostorih Glasbene šole Nova Gorica med ponedeljkom, 27. junija in četrtkom, 1. julija 2021. Prenos spletnega mojstrskega tečaja kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom pa bo potekal v živo, v četrtek, 1. julija 2021, v atriju Mestne občine Nova Gorica. Mojstrski tečaj bo potekal v angleškem jeziku z možnostjo predhodno oddanih vprašanj za mentorja. Dogodek bo koordiniral Boštjan Simon. Kotizacija za štiridnevni delavnici je 90 € oz. 81 €, za mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije pa 30 €. Udeleženci delavnice in mojstrskega tečaja bodo ob zaključku prejeli potrdilo o udeležbi. Delavnici sta primerni za udeležence od 4. razreda nižje glasbene šole dalje.

NE ČAKAJ NA MAJ, PRIJAVI SE ZDAJ!

100x100 delavnice obrazec prijavnicaklasicni            100x100 delavnice obrazec prijavnicajazz            100X100 delavnice obrazec prijavnicalehman


Posebej bi želeli izpostaviti način prijave, ki poteka preko spletnega obrazca za posamično delavnico ali mojstrski tečaj in po principu 'kdor prvi pride, prvi melje'. Mesta na delavnici za klasični saksofon pod mentorstvom treh velikanov, kot so Matjaž Drevenšek, Miha Rogina in Jan Gričar, omejena. Delavnico bosta obogatili tudi dve uveljavljeni pinistki, Sae Lee in Neža Koželj, ki bosta poskrbeli za klavirsko spremljavo. Vrstni red prijave bo zato tudi določal razpoložljiva mesta, ki jih je letos le 18. Prijave so odprte do 7. junija 2021.


Takisto priporočamo tudi za delavnico jazz saksofona, ki bo zaradi mentorstva Boštjana Simona, Goričana in umetniškega vodje srečanja, ter eklektičnega in vsestranskega saksofonista iz Furlanije- Julijske krajine, Danieleja D'Agare, požela veliko zanimanje, predvsem pri sosedih Italijanih in Avstrijcih. Prijave so odprte do 7. junija 2021.


Kako pa bo potekal spletni mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom? Kot že samo ime pove, bo tečaj potekal v spletni obliki, t.j. s prenosom, ki bo v živo potekal v atriju Mestne občine Nova Gorica ter prek spleta z dodeljeno kodo. Zaradi časovne omejenosti bomo predhodno zbirali vprašanja za mentorja Steva Lehmana. Vprašanja vezana na tematiko tečaja, ki bo potekal v angleškem jeziku, bo uredil in posredoval Boštjan Simon, koordinator srečanja. Po NIJZ ukrepih razpoloženi sedeži v atriju MONG bodo v prvi vrsti namenjeni zainteresiranim udeležencem Poletne šole saksofona, zato bo število morebitnih prostih sedežev znano ob izteku roka prijave na mojstrski tečaj, ki ga bo moč spremljati tudi prek spleta s plačilom kotizacije in z dodelitvijo dostopnega gesla. Prijave so odprte do 21. junija 2021, vprašanja lahko do tedaj posredujete na e-naslov pr@kulturnidom-ng.si. 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy