2021

SAXGO19 izbran za skupinsko razstavo Koncertni plakat!

Big image alt

Marca meseca so sta Inštitut TAM-TAM in Slovenski glasbenoinformacijski center - SIGIC v sodelovanju s Humanitarnim društvom MiDelamoDogodke objavila javno povabilo za skupinsko razstavo KONCERTNI PLAKAT. Na javno povabilo je prispelo 170 plakatov, na razstavo pa je bilo izbranih 41 plakatov, po oceni žirije v sestavi: Emil Kozole (Ljudje), Tomaž Drozg (TAM-TAM) in Peter Baroš (SIGIC). Med izbranimi plakati je tudi plakat našega Mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici SAXGO19. Pod plakat se podpisuje Marko Krumberger, ki že skoraj od začetka festivala z najdaljšo tradicijo v našem mestu, skrbi za njegovo celostno podobo.

saxgo19Organizatorji so želeli z razstavo v javnosti utrditi pomen koncertnega plakata kot medija s področja vizualne umetnosti, ki komunicira koncertne dogodke ter pomembno prispeva k njihovi dostopnosti. Plakat predstavlja nepogrešljiv del glasbenega življenja, je soustvarjalec žanrskih in subkulturnih značilnosti raznolikih glasbenih scen ter pokazatelj stanja in razvoja trendov grafičnega oblikovanja skozi različna časovna obdobja in sočasnih tehnoloških premen. S svojo navzočnostjo v mestu koncertni plakat hkrati pomembno razširja kulturni prostor in bogati javno življenje. Razstava Koncertni plakat bo na plakatnem razstavišču Figovec v Ljubljani na ogled na voljo med 16. aprilom in 6. majem 2021

Skupinaks razstava KONCERTNI PLAKAT 2021

Ob poudarjenem pomenu grafičnega oblikovanja v glasbi in njegove vloge pri oblikovanju raznolikih glasbenih (sub)kultur, želi razstava Koncertni plakat opozoriti tudi na problematiko vizualnih ustvarjalcev s polja glasbenih dejavnosti, ki so tako kot glasbeniki, koncertni organizatorji in tehniki podvrženi strahotnim posledicam ukinitve javnih koncertnih dogodkov na račun ukrepov za zamejevanje posledic epidemije koronavirusa. 

Razstava, kot rečeno, poteka tudi v sodelovanju s Humanitarnim društvom MiDelamoDogodke in je del mednarodne poobude #WeMakeEvents, ki si v različnih državah sveta prizadeva za odpravo posledic ukrepov, ki jih je na račun koronavirusa utrpel prireditveni sektor (odrski delavci, organizatorji prireditev etc.). Z nakupom izbranega plakata boste podprli tiste, ki na koncertih skrbijo za zvočno in vizualno izkušnjo, pa se zaradi prepovedi koncertnih dogodkov v živo, ki so pogosto njihov edini vir prihodka, nahajajo na robu preživetja. Želimo si vrnitve vrhunskih koncertov, vrhunskih zvočnih ter lučnih tehnikov in drugega profesionalnega kadra, brez katerih vrhunski koncerti niso mogoči! Za nakup pri izbranemu plakatu izberite povezavo HočemDogodke-HočemPlakat! in preusmerjeni boste v spletno trgovino. 

Akcija zbiranja denarja poteka preko nakupa v spletni trgovini , kjer so na voljo tako izbrani plakati z razstave kot tudi drugi izdelki. Donacije se zbirajo tudi neposredno na TRR SI56 6100 0002 5334 516 (Društvo MiDelamoDogodke, Kapiteljska ulica 9, 1000 Ljubljana). Dobrodelno društvo MiDelamoDogodke vabi k prijavi odrske delavce, ki zaradi izpada dohodka v času epidemije potrebujejo pomoč.

Vljudno vabljeni na ogled skupinske razstave Koncertni plakat.
Ljubitelji glasbe morda najdete plakat koncerta, ki ste ga obiskali in na katerega vas vežejo lepi spomini. Z nakupom plakata boste omogočili, da se bodo tovrstni koncertni in z njimi povezanimi spomini dogajali tudi v prihodnje. 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy