2021

Naj pomlad vstopi skozi ponovno odprta vrata KiT-a!

Big image alt

Stanje epidemiološke slike v naši deželi nam je prejšnji teden dopustilo odpreti vrata Mestne galerije Nova Gorica, kjer si lahko v živo ogledate aktualno razstavo slik Mihe Štruklja. Kljub temu, da vrata naše osrednje institucije na Bevkovem trgu žal še vedno ostajajo zaprta, pa vas  danes lahko razveselimo z novico o ponovnem odprtju naše Kulturno-informacijske stične točke KiT, ki se nahaja v pritličju stavbe novogoriške železniške postaje, tik ob Trgu Evrope, nevralgičnem stičišču obeh Goric.

Naj vas spomnimo, da se v točki nahaja tudi trgovinica s spominki, kjer ponujamo izbrane unikatne in umetno-obrtnih izdelkov lokalnih ustvarjalcev in obrtnikov. Med njimi izbrane izdelke priznanih goriških likovnih ustvarjalcev in idrijsko čipko, poleg tega pa podpiramo tudi družbeno odgovorna podjetja, kot sta Železniško invalidsko podjetje odvisna družba Slovenskih železnic in novogoriški Varstveno delovni center, saj lahko v trgovinici kupite tudi njihove izdelke, kot so mila, različen nakit, obeski in drugi okraski.

KiT bo tako ponovno odprl svoja vrata v ponedeljek, 1. marca 2021. Do nadaljnjega lahko ob upoštevanju in zagotavljanju varnostnih ukrepov, ki jih priporoča in narekuje NIJZ, točko in trgovinico s spominki obiščete od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy