2021

Čezmejno ob kulturnem prazniku - spletna premiera glasbenega dogodka

Big image alt

Tančica prepovedi in omejitev, ki nam jih že vse od lanskega marca narekuje epidemiološka situacija, bo prekrila in s tem zaznamovala tudi letošnje obeleževanje kulturnega praznika. V želji in lakoti po kulturnih vsebinah, ki se jih žal lahko udeležujemo le prek spleta, smo v treh kulturnih ustanovah pripravili čezmejno spletno premiero glasbenega dogodka naslovljeno Čezmejno ob kulturnem prazniku z  mednarodno zasedbo opernih pevcev. Pod taktirko dirigentke in pianistke Mojce Lavrenčič ter trobentač Jona Ana Herliča bodo nastopili slovenski baritonist Jure Počkaj, italijanski basist Alessandro Svab in ruska mezzosopranistka Lilia Kolosova. Glasbeni dogodek je bil v mesecu slovenskega praznika kulture 2021 posnet v Kulturnem domu Gorica (I), pod katerega se podpisuje produkcijska hiša Žerjavisti.

V Kulturnem domu Nova Gorica, Kosovelovem domu Sežana in Kulturnem domu Gorica smo za letošnje obeleževanje kulturnega praznika pripravili čezmejno glasbeno potovanje z mednarodno zasedbo opernih pevcev, s katerim vas bomo popeljali skozi poezijo Franceta Prešerna. Glasbena pripoved se bo ustavila tudi v Gorici, z zgodovinskim postankom Lorenza da Ponteja, Mozartovega tesnega sodelavca in libretista pri največjih opernih mojstrovinah. Ob 170-letnici edinega slovenskega opernega dela, napisanega med Marčno revolucijo, vam bomo s čudovitim petjem pričarali tudi melodije iz Prešernovega časa, pod katere se je podpisal Miroslav Vilhar. Zaključili bomo z Mornarjem, ki ga je uglasbil Vilharjev sin Fran.

Čezmejna spletna premiera glasbenega dogodka ob kulturnem prazniku bo v sredo, 10. februarja 2021, ob 18. uri, potekala istočasno na profilih družbenih omrežij Facebook in YouTube treh organizatorjev: Kulturnega doma Nova Gorica, Kosovelovega doma Sežana in Kulturnega doma Gorica.

Več o dogodku...

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy