2021

BLEŠČEČE, BREZHIBNO, ODLIČNO... za vstop v novo leto

Big image alt

Nepozabno in upajmo da tudi neponovljivo leto 2020 smo zaključili v velikem slogu! Konec decembra je namreč luč sveta ugledal zbornik, ki je izšel v obhajanju naše 40. koncertne sezone, v sklopu katere je v novogoriškem hramu kulture žal zadonel le otvoritveni koncert. Ker pa ostajamo optimistični vemo, da moramo le potrpežljivo počakati, da bo negotova epidemiološka situacija mimo.

V obdobju pričakovanja ponovnega vrveža obiskovalcev pa smo izdali čudovit pregled naše koncertne dejavnosti skozi perspektivo glasbene kritike pod naslovom BLEŠČEČE, BREZHIBNO, ODLIČNO ... Glasbena kritika v prostoru in času. Na tem mestu bi se želeli zato javno zahvaliti glavni urednici Tatjani Gregorič, muzikologinjama Metki Sulič in Heleni Filipčič Gardina ter oblikovalcu Boštjanu Komelu, ki so skupaj z nami ustvarili to izjemno delo. Hvala tudi vsem avtorjem prispevkov, ki so s svojimi vtisi vdahnili življenje strokovnemu pregledu glasbene kritike vse od prve koncertne sezone leta 1980. Svoje misli in spomine so prispevali Veronika Brvar, Eva Dolinšek, Matjaž Drevenšek, Figelj Klavdija, Helena Filipčič Gardina, Nenad Firšt, Mojca Gal, Bojan Glavina, Andraž Gombač, Gortan Ingrid, Tomaž Gržeta, Pavla Jarc, Dejan Juravić, Aleksandra Pavlovič, Boštjan Simon, Alenka Saksida, Metka Sulič, Matej Venier in Bor Zuljan.

4.1.2021

Zbornik so pred prazniki v dar prejeli tudi naši abonenti. Oni so pravzaprav razlog, da lahko v Novi Gorici še obiskujemo koncerte Glasbenega abonmaja, ki so ga v mnogih drugih slovenskih krajih zaradi takšnih ali drugačnih razlogov že opustili. Hvala tudi vsem, ki ste nas poklicali oz. poslali sporočilo zahvale in pohvale za opravljeno delo.

Ob načrtovanju aktivnosti vezanih na obhajanje 40-ih let našega obstoja in 40. koncertne sezone Glasbenega abonmaja smo v mislih imeli tudi javno predstavitev zbornika. Ker pa se možnost izpeljave le-tega zaradi negotove epidemiološke slike še ne izrisuje na obzorju, smo se odločili za predstavitev v obliki prenosa dogodka v živo (live-stream), za katerega bomo po vsej verjetnosti poskrbeli okrog slovenskega praznika kulture in našega rojstnega dne, 8. februarja.

Naj bo prihajajoče leto 2021 bolj milostno z vsemi nami,
še posebej pa z vsemi kulturnimi delavci, ki se jih je epidemija še posebno globoko dotaknila. 
S R E Č N O !

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy