KOLEDAR DOGODKOV

NADEŽDA TOKAREVA, violina ALEKSANDRA PAVLOVIĆ, klavir

Grad Kromberk

Tokareva 2015

Na fotografiji: violinistka Nadežda Tokareva

Četrto sezono Grajskih harmonij bosta otvorili violinistka Nadežda Tokareva in pianistka Aleksandra Pavlovič, ki se bosta skupaj prvič predstavili goriškim ljubiteljem glasbe. 

Solistka Moskovske državne akademske filharmonije in lavreatka več pomembnih mednarodnih tekmovanj Nadežda Tokareva se je rodila v mestu Penza v Rusiji. Koncertira po vsej Rusiji in svetu (Evropa, Japonska, Koreja, Amerika ...) ter redno sodeluje na mednarodnih festivalih. V sezoni 2011/12 je zasedla mesto koncertne mojstrice v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Od leta 2002 je profesorica violine na Konservatoriju P. I. Čajkovskega v Moskvi. Njeno poustvarjanje je zabeleženo na številnih zgoščenkah. Glasbenico odlikuje izrazita individualnost, plemenitost, širina, prekrasen zvok, izredna virtuoznost, sposobnost do najboljše popolnosti razkriti avtorsko zamisel in poslušalcu jasno posredovati osnovno misel izvajanja.

Aleksandra_PavlovicAleksandra Pavlovič je leta 2002 z odliko zaključila pianistični študij na Moskovskem državnem konservatoriju P. I. Čajkovski v razredu prof. Leva Naumova. Leta 2004 je opravila podiplomski študij pri prof. Vladimirju Viardoju in Andreju Dijevu. Kot solistka ali kot članica komornih sestavov je koncertirala na pomembnih koncertnih prizoriščih v Salzburgu, Benetkah, Moskvi, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici idr. Je prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot komorna glasbenica igra s priznanimi glasbenimi umetniki iz Rusije, Slovenije, Italije in Hrvaške. Dejavna je tudi kot glasbena pedagoginja, predavateljica in ustvarjalka inovativnih izobraževalnih projektov.

Program:

C. Debussy - K. Rissland: Beau soir (priredba za violino in klavir)
C. Debussy - L. Roque: Valse le plus que lent (priredba za violino in klavir)
C. Debussy - J. Heifetz: Golliwog's Cakewalk (priredba za violino in klavir)
C. Debussy: Sonata za violino in klavir v G-duru
I. Stravinski - S. Duškin: Suite italienne (Italijanska suita)
I. Stravinski - S. Duškin: Pastorale
I. Stravinski - S. Duškin: Scherzo iz baleta „Ognjeni ptič“
I. Stravinski - S. Duškin: Ruska pesem iz opere „Mavra“
I. Stravinski - S. Duškin: Ruski ples iz baleta „Petruška“

Vstopnina:14€, 10€, 5 € (za učence Glasbene šole Nova Gorica, njihove starše in pedagoge)

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy