KOLEDAR DOGODKOV

ERIK JURJEVČIČ (evfonij) s TATJANO JERCOG (klavir) in CLAUDIA PANÃ (flavta) s TADEJEM HORVATOM (klavir)

Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici

Erik Jurjevčič

 Erik Jurjevcic 2015Erik Jurjevčič je začel obiskovati glasbeno šolo pri sedmih letih. Evfonij (baritonski krilni rog) je začel igrati v četrtem razredu pri prof. Pobegi in prof. Vilharju. V letu 2008 se je prvič preizkusil v orkestrski igri v Pihalnem Orkestru Koper, kjer je igral do leta 2012, ko se je priključil h godbi Sveti Anton in Pihalnemu orkestru Divača, pri katerih aktivno deluje še danes. Med šolanjem je igral tudi v številnih drugih zasedbah: v trobilnem kvintetu GŠ Koper, Kvartetu tub gimnazije Koper, Simfoničnem orkestru GŠ Koper, Trobilnem ansamblu KIP in drugih. Kot solist je nastopil leta 2014 na 43. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je osvojil zlato plaketo in 1. mesto v 2.a kategoriji.

Tatjana JercogTatjana Jercog je diplomirala iz klavirja na tržaškem konservatoriju Giuseppe Tartini pod mentorstvom Xenje Brass. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. Lauri Palmieri v Veroni, nato pa se je vpisala na Evropski konservatorij v Parizu. Pod mentorstvom  prof. Igorja Lazka je najprej dosegla diplomo višje stopnje, nato pa še mojstrski naslov v razredu glasbene interpretacije. Udeležila se je vrste mojstrskih tečajev komorne in solistične glasbe, na tržaškem konservatoriju je leta 2003 diplomirala iz glasbene pedagogike, leta 2009 pa je zaključila študij kompozicije pod mentorstvom skladatelja Fabia Niederja. Nastopala je s solističnimi recitali, v komornih zasedbah  in kot solist z orkestrom v Italiji, Sloveniji, Nemčiji in Franciji. Uspešno se je udeležila domačih in mednarodnih tekmovanj ter večkrat snemala za Rai-Radio Trst A  in za Radio Koper. Od leta 2001 poučuje ter korepetira na Glasbeni šoli in na Umetniški gimnaziji v Kopru. Skupaj z Ambrožem Čopijem je pobudnica Mednarodnega bienala sodobne glasbe v Kopru.

Program:

A. Capuzzi: Andante and Rondo
J. Horovitz: Euphonium Concerto, 1. st. Moderato
R. Woodfield: Varied Mood
J. Curnow: Rhapsody for Euphonium
N. Tailor: El Choclo

  Claudia Panã

Claudia Pana 2015Flavtistka Claudia Panã je po študiju v Romuniji in Franciji nadaljevala izpopolnjevanje na Višji šoli za glasbo v Lozani v Švici. Priložnosti za koncertne nastope v Italiji, Belgiji, Franciji, Romuniji, Švici in na Kitajskem je dobila po izvrstnih nastopih in prvih nagradah na tekmovanjih, kot so Mednarodno tekmovanje mladih pihalcev Emona 2013 v Sloveniji, Mednarodno tekmovanje ‘Eugen Coca‘ 2012 v Moldaviji, ‘Martian Negrea‘, l’Olympiade des Arts’ , ‘George Georgescu’ 2009, ‘Emanuel Elenescu’ 2007, 2008. Osvojila je glavo nagrado ‘Looking for Enescu’ 2009 in lovoriko ‘The golden lyre’ 2008 v Romuniji. Udeležila se je številnih festivalov in koncertov s komornimi skupinami v Romuniji, Italiji, Švici, kot povabljena solistka pa je nastopala tudi v Mladinskem orkestru srednjeevropske pobude. Svojo ljubezen do glasbe rada prenaša na druge. Od leta 2012 poučuje na Mednarodni umetniški akademiji v švicarskem Glandu.

   Tadej Horvat

tadej horvat 2015Pianist Tadej Horvat je z odliko zaključil študij klavirja v razredu redne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo, specialistični študij pa v razredu prof. Aleksandra Madžarja v Bernu. Kot solist je veliko nastopal doma in v tujini ter zelo uspešno sodeloval na državnih tekmovanjih, kjer je v letih 1998 in 2001 dosegel dve 1. nagradi in zlati plaketi, v letu 2004 pa 2. nagrado. V letu 2005 sta v klavirskem duu z Miho Haasom prejela 1. nagrado in zlato plaketo ter posebno nagrado za osvojenih 100 točk. Septembra 2009 sta se skupaj udeležila tudi mednarodnega tekmovanja klavirskih duov v Oslu, kjer sta prejela 2. nagrado in posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe Edvarda Griega. Za svoje uspehe je prejel še več drugih uglednih nagrad. Zaposlen je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kot korepetitor in profesor glavnega ter dopolnilnega predmeta klavirja, postal pa je tudi asistent oz. višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo.

 Program:

Doina Rotaru: Légende pour flûte et résonateur
Claude Debussy: Prélude à l'après-midi d'un faune
Jean Rivier: Oiseaux tendres
Frank  Martin: Ballade

Vstop je prost. Prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana.

Več o celotnem programu:
Glasba z vrtov svetega Frančiška

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy