2017

Tatiana Donis, Elia Vigolo, Marina Sabbadini

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica

T4two SUT 05 12.6.2017

Harfistka Tatiana Donis je z odliko diplomirala na Konservatoriju G. Tartini v Trstu in študij nadaljevala na Konservatoriju Rimsky Korsakov v Sankt Peterburgu. Jeseni leta 2006 je z odliko zaključila dvoletni študij druge stopnje na videmskem konservatoriju J. Tomadini. Zelo intenzivno nastopa kot solistka, v komornih sestavih in orkestrih v Italiji in tujini. Je ustanoviteljica in umetniški vodja zasedbe harf Girotondo d’Arpe. Od leta 2007 kot mentor sekcije harf sodeluje z orkestrom CEI Orchestra pod vodstvom dirigenta Igorja Corettija. Vodi seminarje klasične harfe in poučuje na tržaški Glasbeni matici ter na goriškem glasbenem centru Emil Komel. Koncertira predvsem v duu z violinistom Eliom Vigolom, s katerim je posnela album Le Stagioni del Tango (Sezone Tanga), ki je v celoti posvečen A. Piazzolli. Aprila 2013 je pridobila diplomo druge stopnje in habilitacijo za poučevanje harfe na Centru Suzuki v Torinu.

* * *

Elia Vigolo je pri devetih letih začel s študijem violine v Trstu, kjer je diplomiral z odliko pri profesorici Selvaggio. Kasneje je pridobil tudi diplomo iz viole ter se posvetil študiju kompozicije, violončela in harfe. Pri dvajsetih letih se je zaposlil kot violinist pri ORT v Firencah, v tržaškem Teatro Verdi in v gledališču Petruzzelli v Bariju. Za seboj ima več kot 2.000 koncertov, nastopil je v najprestižnejših italijanskih in tujih koncertnih dvoranah (Gran Teatro La Fenice di Venezia, Arena di Verona, Filarmonica Marchigiana,…) ter sodeloval z najbolj poznanimi orkestrskimi dirigenti našega časa. Kot prva violina je sodeloval z Orchestra da camera di Padova, Filarmonica Marchigiana, OFU, Fondazione teatro lirico G. Verdi Trieste, Carlo Felice Genova, Camerata Strumentale Italiana, Cameristi Triestini, Orchestra F. Busoni, Orchestra da Camera del teatro G. Verdi iz Trsta. 

* * *

Marina Sabbadini rojena v tržaški družini ljubiteljev glasbe se je že kot otrok vključila v otroški zbor mesta Trst. Nadaljevala je s študijem na tržaškem konservatoriju G. Tartini, kjer je diplomirala iz harfe pri prof. Marii Grazii Trost Consoli. Po diplomi se je zaposlila izven glasbenega področja, h kateremu pa se je po nekaj letih vrnila s študijem modernega petja pri prof. Silvii Zafret. Od leta 2010 sodeluje kot solo in studijska pevka pri studijskih snemanjih in na koncertih klasične glasbe, melodike, popa, rocka in soula.

* * *

PROGRAM

Le Stagioni del Tango (Sezone Tanga)


A. Piazzolla:
Bordel 1900

A. Piazzolla:
Cafè 1930

C. Gardel - A. Le Pera:
Por una Cabeza

A. Piazzolla:
Tzigane tango – S.V.P

A. Piazzolla: 
Invierno porteño

G. M. Rodriguez - C. Gardel:
La Cumparsita

A. Piazzolla:
Primavera porteña

A. Piazzolla:
Ave Maria

A. Piazzolla:
Escualo

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy