KOLEDAR DOGODKOV

KVINTET ENERGICO

Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

kvintet energico za splet

 

Kvintet Energico sestavljajo študentje Akademije za glasbo v Ljubljani: pianistka Katarina Lotrič, violinistka Mojca Fortin, violistka Gea Pantner Volfand, čelist Zoran Bičanin in kontrabasist Miha Firšt. Člani aktivno sodelujejo v različnih orkestrih in komornih zasedbah (godalni kvartet Accadémia, komorni godalni orkester Mladi Ljubljanski Solisti ter orkestrih AG in KGBL). Prvič so se združili prav zaradi želje po sodelovanju v koncertnem ciklu GM oder, v katerem želijo repertoar, napisan za godala in klavir, približati čim širšemu krogu poslušalcev. 

O izvajalcih:

Pianistka Katarina Lotrič je študentka magistrskega študija v razredu prof. Tomaža Petrača na Akademiji za glasbo v Ljubljani, redno pa se izpopolnjuje pri profesorjih, kot so Ruben Dalibaltayan, Arbo Valdma, Oliver Kern, Konstantin Bogino in drugi. Na mednarodnem tekmovanju Ivan Rijavec v Idriji je leta 2012 in 2013 prejela 1. nagrado ter posebno nagrado za obvezno skladbo, na mednarodnem tekmovanju v Šabcu v Srbiji (2013) pa 3. nagrado.

Violinistka Mojca Fortin je članica orkestra Slovenske filharmonije in kvarteta Accademia. Leta 2012 je z odliko diplomirala v razredu prof. Dejana Bravničarja, med študijem pa se je predstavila na samostojnih koncertih ter prejela več nagrad na tekmovanjih za komorno igro. Je dobitnica dveh Prešernovih nagrad Akademije za glasbo v Ljubljani.

Violistka Gea Pantner Volfand je članica simfoničnega orkestra RTV Slovenija in kvarteta Accademia ter študentka ljubljanske Akademije za glasbo. Večkrat je nastopila kot solistka z različnimi slovenskimi orkestri, med drugim je za svoj solistični nastop z orkestrom Slovenske filharmonije lani prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, je tudi dobitnica Škerjančeve nagrade in dveh prvih nagrad z državnega tekmovanja Temsig.

Violinčelist Zoran Bičanin je član orkestra Mladi Ljubljanski Solisti in kvarteta Accademia, s katerim koncertira v Sloveniji in tujini, sicer pa študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Kot solist je nastopil z orkestroma Mladi Ljubljanski Solisti in Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Udeležuje se seminarjev pri profesorjih Igorju Mitroviću, Marcu Coppeyju, Wen-Sinn Yang, Thomasu Grossenbacherju in drugih ter igra s Simfoničnim orkestrom SFK in Die Preiseträger.

Kontrabasist Miha Firšt je član orkestra Mladi Ljubljanski Solisti, redno nastopa tudi s kvintetom Gamma ter mnogimi drugimi orkestri, sicer pa je študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Na državnem tekmovanju Temsig je prejel prvo nagrado. Kot solist je igral z orkestrom Mladi Ljubljanski Solisti in Celjskim godalnim orkestrom. Poučuje na Glasbeni šoli Celje.

Program:

Leon Firšt: Kvintet (krstna izvedba)
Ralph Vaughan Williams: Kvintet v c-molu
Franz Schubert: Kvintet v A-duru, "Postrv"

Koncert je organiziran v sodelovanju z Glasbeno šolo Nova Gorica in Glasbeno mladino Slovenije.

Vstop je prost.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy