2021

RITEM UDARCEV, r. Brian Welsh (Velika Britanija, 2019)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Ritem udarcev

Ritem udarcev (Beats, Velika Britanija, 2019, čb, 141 min.)

Režija: Brian Welsh
Scenarij: Brian Welsh, Kieran Hurley (po gledališki predlogi Kierana Hurleyja)
Fotografija: Benjamin Kracun
Montaža: Robin Hill
Glasba: Stephen Hindman, Penelope Trappes
Igrajo: Cristian Ortega (Johno), Lorn MacDonald (Spanner), Laura Fraser (Alison), Ross Mann (D-Man), Gemma McElhinney (Laura), Amy Manson (Cat), Rachel Jackson (Wendy), Brian Ferguson (Robert)
Produkcija: Rosetta Productions
Distribucija: FIVIA – Vojnik

Zgodba
Majhen kraj na Škotskem leta 1994. Johnno in Spanner sta najboljša prijatelja na pragu odraslosti, ki ju življenje kmalu odnese po različnih poteh. Pred njima je še zadnje skupno poletje, in to je divje kot še nobeno doslej. Po Veliki Britaniji se nezadržno širi virus elektronske plesne glasbe, ki popolnoma obsede tudi fanta. Na svojo zadnjo skupno noč se željna novih dogodivščin odpravita na ilegalni rejv. To je spust v mamljivi svet anarhije in svobode, ki pa ga policija nikakor ne misli gledati od daleč.

Izjava avtorja
»Spoznal sem sceno subkulturnih tehno zabav in izkušnja me je docela preobrazila. Odraščal sem v Aberdeenu ob pogostem nasilju in trdih drogah, najstništvo sem doživljal kot zastrašujoče. Vendar sem spoznal ta svet … slišati je zelo sentimentalno … ljubezen, kolektivne radosti ter zabavo in prijateljstva. V tistem času se mi to samo po sebi ni zdela skoraj politična izkušnja, ko pa se ozrem nazaj, vidim, da je bila.«
Brian Welsh, režiser in soscenarist

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy