2016

SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV, Garth Jennings (Japonska/ZDA, 2016) 5+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

skriv zivlj his ljub 2

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (The Secret Life of Pets, Japonska/ZDA, 2016, sinh., 85 min.) 5+

režija: Garth Jennings
scenarij: Cinco Paul, Ken Daurio in Brian Lynch
glasba: Alexandre Desplat
igrajo: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Ellie Kemper, Lake Bell, Jenny Slate, Bobby Moynihan, Hannibal Buress in Albert Brooks
glasovi: Jure Mastnak, Jernej Kuntner, Jose Nzobandora, Grega Skočir, Ajda Toman, Vid Valič, Lena Hribar, Tjaša Železnik, Andrej Murenc, Uroš Smolej, Aljoša Kovačič, Marjan Bunič distribucija: Karantanija Cinemas d.o.o.

Animirana komedija bo naposled razkrila odgovor na prastaro vprašanje, kaj naše živalce počno, ko ostanejo same doma.

zgodba
V živahnem manhattanskem bloku se dan resnično začne, ko bitja na dveh nogah odkorakajo v službo in šolo. Takrat se hišni ljubljenčki vseh vrst, kožuhov, barv, prog in perja zberejo, si izmenjujejo zabavne zgodbe o lastnikih in vadijo najbolj prikupne izraze, s katerimi bodo dobili več priboljškov. Glavni kuža bloka je Max, ki neskončno uživa v družbi svoje lastnice. A njegovo lagodno življenje postane ogroženo, ko Katie iz zavetišča pripelje ogromnega in neurejenega mešanca Duka. Milo rečeno se kosmatinca na prvi voh ne ujameta ravno najbolje … Ko se po spletu nesrečnih okoliščin izgubita med ulicami New Yorka, se morata skupaj postaviti po robu krdelu prekaljenih mestnih mačk in le na videz prikupnemu puhastemu zajčku Snowballu, ki vodi skupino zapuščenih hišnih ljubljenčkov. Ti globoko v kanalizacijskih jaških kujejo bojni načrt za maščevanje ljudem. Iskalno akcijo pogrešanega Maxa in Duka pa medtem pogumno organizirajo tudi preostale živalce iz bloka.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy