KOLEDAR DOGODKOV

SPUŽI NA SUHEM, r. Paul Tibbitt (ZDA, 2015, sinh.). 5+

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Spuži na suhem (ZDA 2015) sinh.

Spuži na suhem (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, ZDA, 2015, sinh., 92 min.) 5+

režija Paul Tibbitt
scenarij Glenn Berger in Jonathan Aibel po zgodbi Stephena Hillenburga in Paula Tibbitta
igrajo Antonio Banderas, Clancy Brown, Tom Kenny, Thomas F. Wilson, Slash, Rodger Bumpass, Nicolette Noble
glasovi Aleksander Volasko, Gaj Trček, Daniel Bavec, Primož Ranik, Nino Ošlak, Jakob Kapus, Sara Lednik, Eva Mihelič, Jernej Kuntner, Matevž Mueller, Aljoša Kovačič, Uroš Buh, Rok Kuntner, Filip Leskovar
distribucija Karantanija Cinemas

zgodba
Večni optimist Spuži uživa življenje v Bikinski Bistrici s svojimi prijatelji: zvesto morsko zvezdo Patrikom, zajedljivim Markom Kalamarom, znanstveno navdihnjeno veverico Sanči Biks in rakom gospodom Rakarjem. Njihova najljubša jed in temelj tamkajšnje prehrane je legendarni slastni Rakarjev kruhek. Prodajajo ga le v eni restavraciji na svetu, v Rakarjevem raju, kjer strogo varujejo njegovo skrivno recepturo. Ko ta nekega dne izgine, sprva vsi sumijo, da jo je ukradel Rakarjev zapriseženi tekmec Plankton. Spuži tega ne verjame, temveč ve, da je Plankton edini, ki mu lahko pomaga rešiti skrivnost. Večna nasprotnika združita moči in se odpravita na lov za pravim tatom, medtem ko Bikinska Bistrica zaradi pomanjkanja Rakarjevih kruhkov potone v zmešnjavo. Spuži in Plankton na popotovanju skozi prostor in čas spoznavata popolnoma nove kraje; opazovalno palubo na medgalaktični vesoljski ladji z govorečim delfinom, sladko notranjost Spužijevih možganov in nazadnje še najbolj noro in nepredstavljivo dimenzijo – naš svet.

zanimivost
Spuži Kvadratnik (izvirno SpongeBob SquarePants) je priljubljena ameriška risana serija, ki jo je leta 1999 ustvaril morski biolog in animator Stephen Hillenburg. Od takrat je nastalo 9 sezon s 189 epizodami, dva televizijska filma in en celovečerni animirani film iz leta 2004.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy