2020

Svoje 40-letno poslanstvo nadaljujemo z optimizmom

Big image alt

V ponedeljek, 12. oktobra, smo vstopili v novo, jubilejno 40. koncertno sezono Glasbenega abonmaja. Kljub temu, da živimo v res negotovih časih, ko se epidemiološka slika v državi in povsod drugod spreminja iz dneva v dan, smo v Kulturnem domu Nova Gorica optimistični in pripravljeni na vse vrste ukrepov, ki jih pri organizaciji naših dogodkov dosledno spoštujemo za ohranjanje vašega in našega zdravja. V želji po ohranjanju zdravja smo ob našem praznovanju 40-letnice delovanja in 40. koncertne sezone naše abonente razveselili z varnostnimi maskami z našim logotipom: glasbeni abonenti so v dar prejeli maske v kožnati barvi, filmski abonenti pa še bodo v dar prejeli maske v črni barvi.

Po razburkani pomladi in vročem poletju, ki smo ga na Bevkovem trgu in Ploščadi Silvana Furlana zaključili s ciklom Glasbeni kolaž, v sklopu katerega so nastopili trio Etnoploč, Tjaša Fajdiga in Anže vrabec, trio Etceteral, Jani Šepetavec kvartet in Big band NOVA s solisti, smo med 17. in 20. septembrom izpeljali 10. edicijo festivala srednjeveške in renesančne glasbe Flores Musicae. V Vili Vipolže je nastopil ansambel viol da gamba Musica Cubicularis,  v Cerkvi Marijinega oznanjenja Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici pa je nastopila zasedba Tasto Solo z našim dolgoletnim umetniškim vodjo, goriškim lutjistom in pedagogom, Borom Zuljanom. Festival smo v dolgoletnem sodelovanju z italijanski društvom Dramsam in festivalom Musica Cortese zaključili v sosednji Gorici, kjer je v stolnici Sv. Hilarija in Tacijana nastopila nemško-hrvaška zasedba Dialogos pod umetniškim vodstvom izjemne pevke in specialistke za srednjeveško ter renesančno glasbo Katarine Livljanić.

Septembra smo uspešno izpeljali tudi dva od prestavljenih koncertov lanske 39. koncertne sezone. V ponedeljek, 7. septembra, je nastopil sekstet trobil Ensemble 1781, 28. septembra pa še godalni kvartet Dissonance s sopranistko Thereso Plut.

Izredno zadovoljni in ponosni smo, da nam je kljub zahtevnim zdravstveno-družbenim razmeram, uspelo obdržati izjemno veliko število naših dolgoletnih abonentov in pridobiti tudi nove abonente Glasbenega abonmaja. In slutiti je, da bo slika podobna tudi na področju filmske umetnosti, kjer v novo sezono Filmskega gledališča vpisujemo še vse do srede, 14. oktobra.

Na tem mestu gre zato velika zahvala vsem abonentom, ki so nam s svojim novim vpisom ali potrditvijo dolgoletnega abonmaja izkazali svoje zaupanje in podporo. Izjemna zahvala gre tudi vsem nastopajočim glasbenikom, tako orkestrom kot solistom, ki so pristali na dva nastopa v enem večeru. S to gesto so namreč omogočili, da smo sploh lahko zagnali letošnjo koncertno sezono klasične glasbe in programe ponudili v dveh terminih. Iskrena hvala vsem!


Dogodki bodo do nadaljnjega organizirani ob doslednem upoštevanju varnostnih in preventivnih ukrepov, ki jih priporoča in nalaga NIJZ. V želji po zmanjšanju možnosti širjenja okužbe z virusom Covid-19 se vam zahvaljujemo za razumevanje!
#OstanimoZdravi

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy