2020

V občinsko Goriško poletje pri nas s filmi in glasbo

Big image alt

Poletje tudi letos prinaša v središče Nove Gorice niz dogodkov, ki bodo na različnih prizoriščih vsak dan do konca avgusta bogatili poletne večere. Mestna občina Nova Gorica je letos prevzela vlogo koordinatorja programa, ki ga na njeno povabilo oblikujejo domači javni zavodi in različne lokalne nevladne organizacije s področja kulture in turizma. Med javnimi zavodi, ki prispevajo največ programa, so Kulturni dom Nova Gorica, Masovna - Zavod neinstitucionalne kulture in Slovensko narodno gledališče Nova Gorica. Obiskovalci Goriškega poletja si bodo lahko ogledali glasbene, gledališke in plesne predstave ter se udeležili literarnih dogodkov, predavanj in pogovorov. Že osmo leto doslej se bo na Ploščadi Silvana Furlana v soorganizaciji novogoriškega kulturnega doma in Kinoateljeja odvijal Letni kino Silvana Furlana.Ker je epidemija koronavirusa močno oklestila tudi proračun novogoriške mestne občine, so se letos na mestni občini odpovedali organizaciji Poletne scene in k sodelovanju povabili različne lokalne kulturne ustvarjalce in izvajalce, javne zavode in nevladne organizacije. Sredstva, ki bi jih sicer namenili poletnim prireditvam, so namenili za investicije. So pa ohranili predvidena sredstva za financiranje programov javnih zavodov in nevladnih organizacij zato, da bi lahko slednji obstali in izpeljali načrtovane programe. 

S programom poletnih prireditev so na občini že seznanili območno enoto NIJZ-ja, od koder bodo prejeli navodila za izpeljavo dogodkov. Na zunanjih prizoriščih dogajanja,  bo zagotovljena ustrezna razdalja med sedeži, prav tako bo na vseh prireditvah prisotna varnostna služba. Vse novosti, povezane z ukrepi glede koronavirusa, in spremembe programa bodo objavljene na spletni strani www.dogodki-novagorica.si ter facebook profilu Dogodki Nova Gorica.

Letni kino Silvana Furlana bo letos osmič zapored razprostrl veliko platno na Ploščadi Silvana Furlana in v širši goriški prostor pripeljal bogato filmsko bero domačih in tujih filmskih produkcij, filmov za mlade in starejše, različnih žanrov, poetik, vsebin, večkrat nagrajenih filmov, pa tudi večer kratkih filmov, kjer se bodo predstavljali mladi domači avtorji in nam odprli sveže in drzne premisleke, kreativne navdihe, med njimi tudi dela, ki so nastala v tem hektičnem času korona izolacije.

Na večino dogodkov bo vstop prost. Tudi letošnji program so v obliki knjižice na dom prejela vsa gospodinjstva v novogoriški mestni občini, možno jo bo dobiti tudi na prizoriščih posamičnih dogodkov. V primeru slabega vremena bodo prireditve odpadle, razen posameznih prireditev, ki so v programu posebej označene s simbolom dežnika, ter Knjižnice pod krošnjami, ki bo v tem primeru potekala v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica, seveda ob upoštevanju navodil NIJZ-ja. 

Osrednja prizorišča letošnjega Goriškega poletja so:
Mostovna z novim lokalom - letnim vrtom,  Bevkov trg, Ploščad Silvana Furlana, Trg Evrope in
nekateri goriški bari: Bar Čolnarna Solkan, Letni vrt Bus Puba in Plaža/Spiaggia bar.

MONG z napisom MALI

GO 2025 ECOC color MIKRO

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy