2020

Abonmajska koncerta prenešena v september 2020

Big image alt

Kar nekaj časa je minilo od zadnjega koncerta letošnje, 39. koncertne sezone Glasbenega abonmaja. Šesti abonmajski koncert smo še pred uradno razglasitvijo epidemije izpeljali 2. marca, ko so pri nas nastopili I solisti di Pavia. S 13. marcem pa smo zaradi izrednega epidemiološkega stanja zaprli vrata naše ustanove in s tem posledično preklicali vse dogodke v naši hiši.

Prejšnji teden smo pod posebnimi pogoji ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja virusa Covid-19 ponovno zagnali tekočo sezono abonmaja Filmsko gledališče, na glasbenem področju pa je potrebno z dogodki še počakati. Primorani  smo bili odpovedati naš pomladanski cikel Glasba z vrtov sv. Frančiška na Kapeli in poletno mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO20.

Danes pa z veseljem obveščamo, da smo v dogovoru z nastopajočimi dva manjkajoča koncerta letošnje abonmajske sezone prenesli na zgodnje jesenski termin: zasedba Ensemble 1781, ki jo sestavljajo klasična klarinetista Aljaž Beguš in Massimiliano Miani, rogista Boštjan Lipovšek in Borut Pahič ter fagotista Claudio Verh in Paolo Calligaris, bo tako nastopila 7. septembra 2020, godalni kvartet Dissonance s sopranistko Thereso Plut pa 28. septembra 2020.

V prepričanju, da bomo skupaj premagali nevarnost širjenja epidemije, bomo oba koncerta izpeljali ob upoštevanju takratnih morebitnih varnostnih ukrepov. V kolikor bi le-ti velevali spoštovanje varnostne razdalje in omejeno število sedežev v dvorani, bomo organizirali dve dnevni izvedbi koncerta. Če pa koncerta zaradi posebnih ukrepov ne bi mogli izpeljati, bomo kupnino za vstopnice vračali na naši blagajni. O vsem tem boste vsekakor pravočasno obveščeni.

Naj v pričakovanju ponovnega snidenja obvestimo še o prihajajoči jubilejni 40. koncertni sezoni Glasbenega abonmaja. Zaradi spremljanja izrednih razmer smo tisk sezonske knjižice premaknili na jesenski termin, četudi je nova sezona že v celoti pripravljena. Kmalu jo bomo objavili v e-obliki na naši spletni strani. Vpis v novo sezono, ki bo potekal septembra, bo med 1. in 15. septembrom namenjen le dosedanjim abonentom za rezervacijo obstoječih sedežev. Po izteku tega datuma bomo sedeže sprostili za nove abonente.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy