2020

Poziv k ponovni preučitvi pogojev za izvajanje kulturnih prireditev

Big image alt

Člani Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije - KUDUS pozorno, vendar z zaskrbljenostjo spremljamo ukrepe za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom Covid 19. Prav tako skušamo dosledno slediti navodilom, ki jih predpisuje NIJZ.

Epidemiološka slika v naši državi po našem mnenju in glede na situacijo v drugih sosednjih državah pa vendarle ni tako zelo slaba, da bi morali tako zaostrovati ukrepe in postavljati tako nerazumna pravila, ki organizatorje kulturnih dogodkov spravljajo v obup, da ne govorimo o umetnikih, ki so na robu preživetja.

Zato je predsednica Združenja KUDUS Pavla Jarc direktorju NIJZ, v vednost pa še ministru za kulturo, danes poslala poziv k ponovni preučitvi pogojev za izvajanje kulturnih prireditev, kjer je med drugim opozorila tudi na nekoliko diskriminatorno ravnanje do vlagateljev, ki so vložili vlogo za isti dogodek v različnih časovnih obdobjih, saj so priporočila in komentarji različni glede na vloge vložene prej in kasneje (ob celo boljši epidemiološki sliki). 

Dopis Pavle Jarc, predsednice Združenja KUDUS,
si lahko v celoti preberete na povezavi.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy