2021

Goriško poletje bomo obarvali tudi s filmi LETNEGA KINA SILVANA FURLANA

Big image alt

Poletje prinaša v središče Nove Gorice niz dogodkov, ki na različnih prizoriščih med julijem in avgustom bogatijo poletne večere pod skupnim imenovalcem Goriško poletje. Mestna občina Nova Gorica je tudi letos prevzela vlogo koordinatorja programa, ki ga na njeno povabilo oblikujejo domači javni zavodi in različne lokalne nevladne organizacije s področja kulture in turizma.

Z oblikovanjem programa in izpeljavo dogodkov sodelujemo tudi v Kulturnem domu Nova Gorica in sicer s petimi koncerti iz sklopa Glasbeni kolaž - poletni večeri v družbi goriških glasbenikov, ki smo jih med 2. in 10. julijem izpeljali na Ploščadi Silvana Furlana in Bevkovem trgu. Koncerti so bili posvečeni predvsem goriških glasbenikov, ki tudi »okrevajo« po epidemiji in z velikim navdušenjem ponovno stopajo na koncertne odre.

Drugič zapored pa bomo sodelovali tudi pri izpeljavi filmskih večerov pod zvezdami. Že deseto leto doslej se bo na Ploščadi Silvana Furlana v soorganizaciji s Kinoateljejem odvijal Letni kino Silvana Furlana, ki bo med 30. juljem in 8. avgustom 2021 ponudil 9 filmskih večerov. 

Tudi letošnja edicija Letnega kina Silvana Furlana v sklopu Goriškega poletja se odvija v epidemiološko negotovem času, zato bodo vse novosti, povezane z ukrepi glede zajezitve koronavirusa, in spremembe programa sproti objavljene na spletni strani www.dogodki-novagorica.si ter Facebook profilu Dogodki Nova Gorica

Z upoštevanjem vseh aktualnih ukrepov in priporočil NIJZ – Nacionalnega inštituta za javno zdravje bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Popolne varnosti ni.

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy