MESTNA GALERIJA NOVA GORICA

V Mestni galeriji Nova Gorica, enem izmed osrednjih razstavišč za sodobno vizualno umetnost na Primorskem, ki predstavlja opuse pretežno mlajše in srednje generacije likovnih umetnikov, se lahko v 20. sezoni seznanjate z najnovejšo produkcijo izbranih slovenskih umetnikov ter spoznavate aktualne teme na področju vizualne umetnosti. Čeprav vsaka po sebi predstavlja na kakovosti temelječ vpogled v slovensko umetniško produkcijo, naj na tem mestu izpostavimo razstavo 70 let ustvarjalnosti v Novi Gorici, ki bo ponovno v skupnem razstavnem projektu povezala dve ustanovi na Goriškem, ter kuratorsko razstavo, ki jo bo tokrat pripravila umetnostna zgodovinarka in profesorica na ljubljanski Likovni akademiji, Nadja Zgonik. Decembrsko dogajanje bo kot vsako leto doslej zaznamoval mednarodni festival Pixxelpoint, razstavno sezono pa bomo zaključili z razstavo, posvečeno 20. obletnici delovanja naše galerije. Ob tej priložnosti bomo predstavili izbor del iz naše likovne zbirke.

S svojo umetniško zbirko ter s programom, ki ga skušamo naravnati čim bolj sodobno in multimedijsko, tako pomembno sooblikujemo dogajanje v slovenskem prostoru.

Z bogatim razstavnim in pedagoškim programom, likovno šolo, predavanji ter različnimi spremljevalnimi dogodki, ki povezujejo različne generacije in izobraževalne institucije, si prizadevamo, da je naša galerija prostor iskanja, odkrivanja in sprejemanja različnih pristopov v sodobni vizualni umetnosti. Vabljeni v ta očarljivi likovni svet, ki vsebuje veliko znanega in pušča čar neodkritega.


Aktualno

futurologija podoba

FUTUROLOGIJA
Kaj lahko umetnost jutri naredi za vas?
kuratorska razstava kuratorke Nadje Zgonik
9.-30. 3. 2018

Sodelujejo:
BridA, Narvika Bovcon, Srečo Dragan, Ida Hiršenfelder, Damijan Kracina, Staš Kleindienst, Marko A. Kovačič, Vladimir Leben, Marko Peljhan, Marko Pogačnik, Tobias Putrih, Sašo Sedlaček, Maja Smrekar, Saša Spačal, Robertina Šebjanič, Nejc Trampuž, Aleš Vaupotič, Uroš Weinberger, Zupančič::Živadinov::Turšič

Napovedujemo

Nadja Zgonik, javno vodstvo po razstavi
13. 3. 2018, ob 18.00

Barbara Borčić: Večmedijski obrat – pogled v osemdeseta leta, predavanje
13. 3. 2018, ob 19.00Razstavna sezona 2017/2018

Soočanja s sodobno vizualno umetnostjo

Otroške likovne ustvarjalnice

Likovna šola za odrasle in otroke


Urnik


V času razstav je galerija odprta od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure in od 15. do 19. ure,
ob sobotah od 9. do 12. ure.
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

Info

T (05) 33 540 15
E
mestnagalerija(at)kulturnidom-ng.si

 

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy