MOJSTRSKI TEČAJI 2016

   PRIJAVNICA       BIVANJE      ENGLISH



MOJSTRSKI TEČAJI 20. MEDNARODNEGA SREČANJA SAKSOFONISTOV  2016

   Nova Gorica, 1. julij 2016 

 

Matjaz-DrevensekMatjaž Drevenšek (SI) je redni profesor za saksofon in prodekan na Akademiji za glasbo v Ljubljani, solist in komorni glasbenik, član Zagrebškega kvarteta saksofonov, Orkestra saksofonov SOS ter drugih zasedb, s katerimi nastopa po Evropi, Južni Ameriki, Aziji, Kanadi in ZDA. Kot solist igra z vodilnimi simfoničnimi in pihalnimi orkestri doma in v tujini (Francija, Hongkong, Hrvaška, ZDA). Sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov (Avstrija, Francija, Hrvaška, Italija, Latvija, Nemčija, Poljska, Srbija). Krstno je izvedel prek 50 skladb domačih in tujih avtorjev, sodeloval je pri 19 diskografskih izdajah. Predsedoval je Glasbenemu društvu Saksofonija, ki je poleti 2006 gostilo 14. svetovni kongres saksofonistov, in Zvezi glasbene mladine Slovenije. Od leta 2004 je umetniški vodja Mednarodnih srečanj saksofonistov in Mednarodnega tekmovanja saksofonistov v Novi Gorici.v Novi Gorici.
www.zagrebsax4.net



Nova Gorica, 6. julij 2016 
   

Claude Delangle

Solist, raziskovalec in pedagog Claude Delangle (FR) je eden izmed največjih sodobnih saksofonistov, ki je pravi mojster francoske šole saksofona. Kot poznavalec klasičnih del spodbuja ustvarjalnost in svoj repertoar bogati s sodelovanjem z najbolj znanimi skladatelji, kot so L. Berio, P. Boulez, Toru Takemitsu, A. Piazzolla, ter se zavzema za mlade upe. Od leta 1986 je saksofonist pri zasedbi Ensemble Intercontemporain, poleg tega pa kot solist nastopa z najuglednejšimi orkestri ter sodeluje z dirigenti, kot so D. Robertson, P. Eötvös, K. Nagano, E.P. Salonen, Miung Wung Chung, G. Bernstein in mnogi drugi. V njegovih posnetkih za založbe BIS, Deutsche Grammophon, Harmonia Mundi, Erato in Verany se kaže francoska glasba, a hkrati odkrijemo nova glasbena obzorja, od zbirke genialnega Adolpha Saxa do avantgardnih del ali splošnega repertoarja. Claude Delangle je bil leta 1988 po številnih nagradah pariškega glasbenega konservatorija imenovan za profesorja na tej ustanovi, kjer je ustvaril najprestižnejši saksofonski razred na svetu.
www.sax-delangle.com/

 

Program dela:

  • mojstrski tečaji pri izbranem profesorju,
  • delo s korepetitorjem,
  • spremljanje koncertov v okviru festivala 20. mednarodnega srečanja saksofonistov,

Splošne informacije:

Urnik dela bo sestavljen glede na število udeležencev in objavljen neposredno pred začetkom mojstrskih tečajev, ki bodo potekali v Glasbeni šoli Nova Gorica, Cankarjeva ulica 8. Udeležencem bodo na voljo sobe za vadbo.

MOJSTRSKI TEČAJI SO ODPRTI ZA UDELEŽENCE RAZLIČNIH NIVOJEV ZNANJA SAKSOFONA IN SO BREZ STAROSTNE OMEJITVE.

Cena mojstrskega tečaja z enim profesorjem: 70 €
Cena mojstrskega tečaja z obema profesorjema: 120 €
Pasivna udeležba: 30 €

Število prijav je omejeno na deset udeležencev. Veljal bo vrstni red prispelih prijav. Zadnji rok prijave je sreda, 15. junij 2016. V primeru naknadne odpovedi organizator zadrži 20 % vrednosti kotizacije za povrnitev administrativnih stroškov.

PRIJAVNICA

Način plačila:

na podračun Kulturnega doma Nova Gorica
pri UJP, urad Nova Gorica 
SWIFT: BSLJSI2X 
IBAN: SI56012846030358603 
Sklic: SI99

Prijavnico pošljite  po elektronski pošti pr@kulturnidom-ng.si in priložite dokazilo o plačilu.

VSI UDELEŽENCI MOJSTRSKIH TEČAJEV BODO OB ZAKLJUČKU SREČANJA PREJELI POTRDILO O UDELEŽBI. Organizator ni odgovoren za morebitne nesreče, izgube, kraje ipd. med bivanjem udeleženca mojstrskih tečajev v Novi Gorici. Uradna jezika sta slovenščina in angleščina.

20. MEDNARODNO SREČANJE SAKSOFONISTOV V NOVI GORICI 2016
Več...



 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy