NOČ KRATKIH FILMOV

NKF»KOLIKO KRATKIH FILMOV TOREJ LAHKO SPRAVIŠ V NAJDALJŠO NOČ?«
ŠESTA noč kratkih filmov

V soboto, 21. decembra 2019, se Slovenija na pobudo Slovenskega filmskega centra že šestič, Kulturni dom Nova Gorica pa četrtič zapored pridružuje mednarodnemu dogodku, ko bodo filmski ustvarjalci in prikazovalci izpostavili pomen kratkih filmov. Noč kratkih filmov postavlja kratko formo v ospredje ter jo predstavlja kot samostojno stvaritev.

Zimski solsticij je dan, ko noč doseže svojo rekordno dolžino, zato so ga tudi mednarodne filmske institucije izbrale za dan praznovanja kratkega filma, kajti to je pravi trenutek za maraton različnih filmskih žanrov. Zaradi svoje dolžine namreč kratki filmi mnogokrat nastopajo zgolj kot uvod v celovečerne filme, v komercialnih kinematografih pa so ta uvod prevzele reklame, zato običajni gledalec skoraj nima dostopa do domače in tuje kratke produkcije. Življenje kratkih filmov je tako omejeno s festivalskim potovanjem.

Dogodek se je udomačil v že več kot petdesetih državah po celem svetu. Ljubitelji in tisti, ki kratki film šele odkrivate, boste našli vse od klasikov prek študentskih filmov do animiranih filmov tako za otroke kot tudi odrasle.

PROGRAM v pripravi

Na vse projekcije je vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko dvignete pri blagajni Kulturnega doma Nova Gorica od 10. do 13. ure in od 14. do 16. ure  ter uro pred dogodkom.

ARHIV:

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy