KOLEDAR DOGODKOV

KOMORNI ZBOR GRGAR, NOVA GORICA

Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici

KZ Grgar

.

Andrej Filipič, zborovodja 

Komorni zbor Grgar, Nova Gorica je bil ustanovljen  leta 2006 kot Vokalna skupina Grgar. Že šesto leto deluje v Novi Gorici, od leta 2013 tudi kot samostojno kulturno društvo, v svojih vrstah pa združuje pevke in pevce iz širše Goriške. 25 do 30 članov poje pod vodstvom zborovodje Andreja Filipiča, v zadnji sezoni tudi s korepetitorjem in asistentom Janijem Klančičem.

Repertoar sestavljajo skladbe vseh glasbeno-zgodovinskih stilnih obdobij. Z naročili novih skladb zbor skrbi za bogatenje slovenskega zborovskega prostora in spodbudo mladim primorskim ustvarjalcem. Nastopa po Sloveniji, redno sodeluje na zborovodskih seminarjih (mentorji: Stojan Kuret, Ambrož Čopi, Jerca Gregorc Bukovec), na mednarodnih koncertnih ciklih (Simfonic voices) in pri izvedbah vokalno-inštrumentalnih projektov (Missa solemnis - Andre Waigenein).

V svojem devetletnem delovanju je zbor osvojil že kar nekaj odličij: dve zlati plaketi, Bratislava 2008; dve zlati plaketi iz regijskih tekmovanj, Postojna 2009 in 2013; Srebrno plaketo katedrale na mednarodnem zborovskem festivalu Dnevi duhovne glasbe Cro patria 2012 v Splitu; 1. mesto v prostem programu, Split 2011; posebno nagrado za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe, Postojna 2013; Zlati križec opatice Čike, Zadar 2014. Prejete nagrade so jim potrditev za vložen trud in spodbuda za nadaljnjo kakovostno rast.

 

Vstop je prost. Prostovoljni prispevki so namenjeni vzdrževanju samostana.

Več o celotnem programu:
Glasba z vrtov svetega Frančiška

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS