KOLEDAR DOGODKOV

!!! POEZIJA = MAGIJA !!! - pesniški večer z Vido Mokrin Pauer

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Trio Pauer Arsov

!!! POEZIJA = MAGIJA !!!

* * *
Vida Mokrin Pauer, glas, poezija
Aleksander Arsov, glasba, električna kitara
* * *

"Pred nami je čisto poseben večer, ki se vas bo dotaknil
z veseljem, vesoljem, s humorjem in poezijo."


Vida Mokrin Pauer ima tri univerzitetne diplome, je erotično-kvantna pesnica, predavateljica, performerka, raziskovalka povezav med psiho(logijo), zavestjo in kvantno znanostjo-umetnostjoduhovnostjo, certificirana izvajalka energijskih in zdravilnih tehnik. S poezijo prinaša radost in z njo zdravi. Zdravilni moči poezije piše ode, kot ji potem pišemo ode vsi, ki imamo privilegij spoznati pesnico.

Arsov (Aleksander Arsov) je glasbenik in producent, doslej izdal 5 samostojnih glasbenih albumov (3 v pripravi); Njegova glasba je uvrščena na številne kompilacije, izdane doma in še pogosteje v tujini. Ima status samostojnega kulturnega delavca; od decembra 2008 soustanovitelj Ph RED, kjer dela kot glasbenik in producent ter razvijalec spletnih vsebin. Je avtor glasbenih spremljav za gledališke performanse in razstave ter arhitekturne videe z Miranom Kambičem. Nagrajen na SOFU za režijo radijskih reklam ter s posebnim priznanjem za oblikovanje glasbe tv reklamah. Glasbo razume in ustvarja kot kombinacijo najboljših elementov izdomišljije, narave, urbanih okoliščin in elektrike.

Vida Mokrin Pauer se je z Arsovom spoznala nedavno, in kaj hitro sta izkopala skupne zvoke. Z njimi sta ustvarila zvočno knjigo in knjigo zvokov, na voljo za konzumiranje v živo, z elektriko in z energijo. Vse, od Vidinega glasu, smeha, zvokov iz strojev in ljudi se zgodi do kvantno matematične naključnosti natačno, vse z namenom utelešenja čudenja, igrivosti in radosti. 

Tekst: Tadeja Zupan Arsov

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS