KOLEDAR DOGODKOV

NOVINARSKA KONFERENCA OB ODPRTJU KULTURNO-INFORMACIJSKE STIČNE TOČKE V NOVI GORICI

Trg Evrope Nova Gorica

Trg Evrope

V stavbi Železniške postaje v Novi Gorici, ob Trgu Evrope, najbolj nazornem stičišču Nove Gorice in Gorice, v torek, 7. junija 2016, Kulturni dom Nova Gorica odpira Kulturno-informacijsko stično točko za obe mesti. Namenjena bo prebivalcem obeh mest in okolice, predvsem pa turistom, ki prihajajo posamezno ali v večjih skupinah na Trg Evrope, a se prepogosto ustavijo le tam in le redko zaidejo v center Nove Gorice ali Gorice. Njim bodo namenjene informacije o kulturnem dogajanju in znamenitostih obeh mest in širšega goriškega prostora.

V teh prostorih bo imel sedež tudi Zavod Area 57/15, ki pripravlja dvojezični čezmejni spletni portal »GoriziaNovaGorica«, katerega cilj je omogočanje pretoka informacij med mestoma, in sicer z objavo različnih dogodkov, s poudarkom na kulturi, tako na slovenski kot italijanski strani.

Več o novi Kulturno-informacijski stični točki ter njenemu poslanstvu boste izvedeli na novinarski konferenci, ki bo v torek, 7. junija 2016, ob 11. uri na Trgu Evrope v Novi Gorici. V primeru slabega vremena bo novinarska konferenca potekala v prostorih nove kulturno-informacijske stične točke.

Sodelovali bodo:

  • Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica
  • Kristina Markova, vodja zavoda AREA57/15, Zavoda za kulturo, izobraževanje in turizem Nova Gorica
  • Igor Komel, direktor Kulturnega doma Gorica

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica is member of
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS