2018

EXAMINA: Up the Gain Festival

Gallus bar, Bordo bar & Trg Evrope

croppedimage609400 UP THE GAIN nero

* * *

Up the Gain – edicija 2018

Nedelja, 9. september 2018

* * *

Kulturno društvo Examina iz italijanske Gorice bo tudi letos organiziralo dogodek Up the Gain Festival – prostovoljno gibanje, ki bo preko celega dne vključeval razne aktivnosti namenjene srečavanju in sodelovanju mladih prebivalcev obeh Goric. Glasba ostaja tisti vezni člen, ki ne potrebuje prevoda, istočasno tudi učinkovito združuje mladinsko ustvarjalnost in sodelovanje nevladnih organizacij. Izhajajoč iz interesnih dejavnosti mladih, pa so se v društvu Examina odločili vplesti tudi športne aktivnosti na raznih prizoriščih, ki jih bodo na razpolago dale partnerske organizacije, kot sta na slovenski strani Kulturni dom Nova Gorica in Mladinski center Nova Gorica.  

Nedelja, 9. septembra, bo tako porazdeljena v dva sklopa: dopoldan bodo potekali turnirji v odbojki, košarki in nogometu, popoldan in zvečer pa bodo na vrsti koncerti. Glasbena prizorišča na slovenski strani meje bodo v Gallus baru in Bordo baru ob trgu Evrope. Poleg športnih in glasbenih aktivnosti bodo z namenom spoznavanja ter tkanja novih vezi in sodelovanj vzporedno potekale tudi predstavitve športnih in kulturnih društev na stojnicah ob prizoriščih.

Nosilec celodnevnega dogodka je italijansko Kulturno društvo Examina iz sosednje Gorice, partnerji dogodka pa smo Kulturni dom Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica in Punto Giovani iz Gorice.

Vstop na vse nedeljske dogodke je prost.

Gallus bar (Bevkov trg 4):
ob 17. uri, 
Happy hour event – nastop glasbene skupine.

 

Bordo bar (Kolodvorska pot 8):
ob 19. uri, 
čezmejne predstavitvene stojnice z gastronomsko in
drugo vsebino ob Trgu Evrope,

ob 21. uri,
nastop glasbene skupine.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy