2018

Potohodci: Fantom iz opere v sklopu meseca avtizma

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

cudoviti um 600x400

* * *

Aprilsko pogovorno srečanje, ki ga bomo izpeljali v soboto, 21. aprila 2018,  ob 19. uri pod žaromete naše velike dvorane prinaša zapostavljeno, a pereče področje avtizma o katerem je sicer vse več, a še vedno premalo govora v naši družbi in stroki.

Mesec april ni naključno izbran, saj je april prav mesec avtizma, ki ga bomo v naši hiši počastili s predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi. Predstava, v kateri nastopajo štirje pianisti, mladostniki z avtizmom in gledališki igralec, študent glasbe, je edinstveni glasbeno-gledališki večkrat nagrajeni projektPoleg predstave v izvedbi članov Skupine Čudoviti um, ki deluje v okviru Kulturnega društva DO RE MI (iz Bleda) in istoimenskega programa, v katerega so vključeni otroci z avtizmom in s posebnimi nadarjenostmi bomo besedo dali tudi strokovnjakom, ki se z ljubeznijo in strastjo posvečajo delu z otroki in mladostniki z avtističnim sindromom.

Vsi člani skupine Čudoviti um so tudi učenci Glasbenega centra DO RE MI, glasbene šole, ki pouk izvaja po pedagoških načelih Edgarja Willemsa. 

Več kmalu...

Vstopnina: 5 €

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy