2017

KOŠARKAR NAJ BO, r. Boris Petkovič (Slovenija, 2017) - zaključeno za šole

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Košarkar naj bo (Slovenija 2017)

KOŠARKAR NAJ BO
(Slovenija, 2017, 82 min.) 10+

Režija: Boris Petkovič
Scenarij: Primož Suhodolčan
Igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Marko Miladinovič, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak Gojc, Matjaž Javšnik, Ana Maria Mitič
Produkcija: Gustav film
Producent: Frenk Celarc
Distribucija: FIVIA – Vojnik


Zgodba
To je zgodba o fantu, ki je bil tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval, ki je bil tako suh, da je sonce kar skozenj sijalo, ki je pojedel vse, kar si mu prinesel na krožnik, potem pa še krožnik, in ki je bil tako len, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Malokdo je vedel, kako mu je ime, vsi pa so ga klicali Ranta. Verjetno zaradi njegove postave in hoje, saj se je zdelo, kot da se bo vsak trenutek prelomil na dva konca in s svojimi kostmi zašklopotal po tleh.

Ranti se življenje postavi na glavo, ko ga nekega dne učitelj telovadbe Salta povabi v košarkarsko ekipo. S tem se zanj začne razburljiva pot, polna nepredvidljivih dogodivščin, na kateri ga nenehno spremlja duhoviti prijatelj Smodlak. Iz lene nerode počasi postane vztrajen športnik, zvest prijatelj in privlačen fant. Pot mladostne razigranosti film prikazuje s humorjem, naklonjenostjo in razumevanjem težav in napak najstnikov, ki jih imajo pri svojem odraščanju.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy