2017

ALPSKA SAGA - Muzikal z glasbo skupine Agropop - ODPOVEDANO

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Alpska saga banner

Bil je prvi na vasi. A sedaj bo – pustil za sabo kmečko dekle, ki ga obožuje, da bi osvojil mestno dekle, ki se ga sramuje. Pustil za sabo starša in veliko kmetijo, da bi osvojil svetovno slavo. Vse, da bi postal velik in slaven v velikem mestu, v Ljubljani. Pazite se, Franček prihaja!

...

POSEBNO OBVESTILO, 11. 10. 2017:

"Muzikal Alpska saga, žal odpovedujemo zaradi nepremostljivih tehničnih ovir,
hvala za razumevanje,"
 
Asaga doo, Aleš Klinar

Obiskovalce, ki so vstopnice za omenjeno predstavo že kupili obveščamo,
da lahko na naši blagajni v času uradnih ur, med 10.00 in 13.00 ter 14.00 in 16.00 uro, dvignejo vplačan denar.


mediaspeed107 resized

Glasba skupine Agropop je globoko usidrana v srcih in spominu Slovenije. In bila je inspiracija za zgodbo, ki lepo predstavlja dogajanje v naši deželici.
Vaška zguba, Franček, ki je najverjetneje kriv za vse požare, ki so iz neznanih razlogov zagoreli po večini vaških skednjev, se odloči da mora slediti svojemu velikemu talentu, da bi postal velik, znan in slaven pevec. Potem ko junaško prespi vojno za Slovenijo, potem ko si vzame vaško deklino, ljubezen iz otroštva Lojzko, zbere svoj pogum in očetovo kreditno kartico, ter se sam odpravi v Ljubljano.
Kjer takoj najde producente dvomljivega slovesa, ki so mu za denar pripravljeni odpreti vrata do zanesljivega uspeh. In to s popustom, minus minus 30%. Najde pa tudi največjo in najboljšo… no ja, Jasmino, zaradi katere Sava večkrat teče proti Gorenjski. Njegova kreditna kartica z lahkoto osvoji njeno srce, seveda dokler je na njej kaj denarja.
In medtem, ko njegov oče obupuje nad sinom, se njegova mati in Lojzka odpravita v mesto, da bi ga spravile k pameti. In najdeta ga ravno takrat, ko z velikim prstanom zaprosi Jasmino za roko.

SAGA2 200

Muzikal je narejen z glasbo skupine Agropop, v njem se bodo zvrstile največje uspešnice, kot so Franček piromanček, Jasmina, Ne verjemi, Ti si moj sonček, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon na še živi, zraven pa še dve novi uspešnici, Če hočeš moja bit in Pleš Slovenka.
V glavnih vlogah se bodo predstavili Tilen Artač, Ana Marija Mitič, Jernej Čampelj in Kristina Mišovič. Zgodbo za muzikal je napisala Desa Muck, režiser je Jure Ivanušič, koreograf Matevž Česen, glasbeni producent Miha Gorše, producent Aleš Klinar, izvršni producent Gorazd Slak in koproducent Špasteater, ki je tudi ekskluzivni prodajalec predstave.

ORGANIZATOR PRIREDITVE: Špas teater

Cena vstopnic: 27€, 25 €

Vstopnice lahko kupite prek spletne trgovine ali na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica vsak delavnik med 10.00 - 13.00, 14.00 - 16.00 in uro pred pričetkom prireditev.

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy