2017

NOVA GORICA – NASLEDNJIH 70 LET, razprava Primorskih novic ob obletnici gradnje mesta

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

PN NG naslednjih 70 let oglas izrez

Javna razprava z naslovom »Nova Gorica – naslednjih 70 let«, bo prva od dveh javnih razprav, ki jih osrednji primorski medij posveča svoji 70. obletnici in 70. obletnici gradnje mesta, ki jo s tematskim letom obeležujemo v Mestni občini Nova Gorica. Okrogla obletnica je lepa priložnost za pogled v preteklost in prehojeno pot, še lepša pa je za pogled v prihodnost in mnogoterih možnosti, ki jih le ta prinaša našemu mlademu mestu.

Voditeljica večera, novinarka Vesna Humar, je razpravo zastavila 'vizionarsko', v želji po konstruktivni razpravi med gosti in obiskovalci: »Pesimistično gledanje v preteklost nas ne bo pripeljalo nikamor. Zavedanje o tem kaj vse smo kot mesto izgubili ne bo rešilo odsotnosti skupne vizije Nove Gorice in njenega prebivalstva. Prav zato sem želela prekiniti tok razprav, ki se sučejo okrog preteklosti, in vse skupaj usmeriti v prihodnost, tudi z izbranimi gosti iz področja gostinstva in turizma, visokih tehnologij in male industrije, ki so z oranjem ledine danes močno odmevni onstran meja našega mesta in njegove bližnje okolice.«

Kam bomo torej v naslednjih desetletjih hodili v službo? Kako bomo k nam privabili obiskovalce? S čim se bomo vpisali na zemljevid Slovenije in srednje Evrope? Okrog teh in drugih aktualnih vprašanj bo tekla razprava, pri kateri bodo sodelovali: Uroš Fakuč (vrhunski kuhar in podjetnik), Kaja Širok (zgodovinarka, direktorica Muzeja novejše zgodovine in snovalka strategij o dediščninskem turizmu), Suzana Pavlin (vodja trženja družbe HIT d. d.), Martina Murovec (izvršna direktorica »superračunalniške družbe« Arctur), Edvin Sever (generalni direktor največjega »preživelega« tradicionalnega industrijskega kompleksa, Mahle Letrika) in Iztok Bizjak (direktor prodornega in uspešnega srednje velikega podjetja Gonzaga).

Vstop prost, brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času uradnih ur.

E MAIL pasica 70 let

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy