2020

GODALNI KVARTET DISSONANCE

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

8 KD 11.5.2020 600x400

GODALNI KVARTET DISSONANCE
Janez Podlesek in Matjaž Porovn
e, violina
Oliver Dizdarević Škrabar, violist
Klemen Hvala, violončelo in 
THERESA PLUT, sopran


Godalni kvartet Dissonance sestavljajo violinista Janez Podlesek in Matjaž Porovne, violist Oliver Dizdarević Škrabar in violončelist Klemen Hvala. Člani orkestra Slovenske filharmonije so si po vzoru Godalnega kvarteta v C-duru, KV 465, Wolfganga Amadeusa Mozarta nadeli ime Dissonance, simbolizira pa poslanstvo ansambla, ki se posveča tako klasični literaturi kot tudi delom sodobnih skladateljev, zlasti slovenskih. 

Na novogoriškem odru se bo glasbenikom pridružila Theresa Plut. Koloraturna pevka kanadsko-slovenskega rodu sodi med naše najuspešnejše operne in koncertne pevke in kritike po svetu navdušuje s kristalno jasnim glasom z izrazitimi višinami, izjemnimi koloraturami ter dramatičnostjo izraza. Na njenem obsežnem repertoarju najdemo različna dela – od mojstrovin sakralne glasbe in samospevov do opere in broadwayjskih muzikalov. Za seboj ima številne nastope po Evropi, Aziji in Kanadi, odkar živi v Sloveniji, pa redno nastopa z najboljšimi tukajšnjimi zasedbami.

Izbrali so zanimiv program, kjer bomo lahko slišali tudi skladbo goriškega skladatelja Marjana Mozetiča, ki ga je pot pri štirih letih zanesla v Kanado, kjer velja za najbolj izvajanega kanadskega sodobnega skladatelja.


Okvirni program:
A. Schönberg: Godalni kvartet op. 10, št. 2, za kvartet in sopran
M. Mozetič: Walt Whitman Songs za godalni kvartet in sopran
L. van Beethoven: Godalni kvartet št. 11 v f-molu, »Il Serioso«

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy