2018

ŽIGA BRANK - violina, PETAR MILIĆ - klavir

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

abonma 4 Brank Milic

Na četrtem abonmajskem koncertu bosta v Novi Gorici nastopila dva izmed najopaznejših slovenskih glasbenikov: violinist Žiga Brank in pianist Petar Milić.

Violinist Žiga Brank je študiral na Visoki šoli za glasbo v Rostocku pri Christiane Hutcap in študij končal na Visoki šoli za glasbo v Karlsruheju pri Josefu Rissinu. Dobil je vrsto priznanj, tudi prvo Škerjančevo nagrado. Izvaja solistične recitale v Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Belgiji, na Nizozemskem in Irskem. Vodi mojstrske tečaje pri nas in v tujini, kjer je deloval tudi kot žirant na tekmovanjih.

Petra Milića strokovna javnost uvršča med najboljše slovenske pianiste v mednarodnem merilu. Diplomiral je na ljubljanski Akademiji za glasbo in se izpopolnjeval pri Klausu Hellwigu na Visoki šoli za umetnost v Berlinu. Med študijem je dobil več priznanj, zmagal je na tekmovanju Nikolaj Rubinstein v Parizu in za izvedbo Beethovnovega 4. klavirskega koncerta dobil študentsko Prešernovo nagrado. Izvaja klavirske recitale doma in na tujem, v Parizu, Berlinu, Bruslju, Bratislavi, Ženevi in Miamiju. Kot solist nastopa tudi z uglednimi domačimi in tujimi orkestri.


Okvirni program:

R. Schumann: 3 romance op. 94
J. Brahms: Sonata za violino in klavir št. 1 v G-duru, op. 78
L. van Beethoven: Sonata za violino in klavir št. 9 v A-duru, op. 47, »Kreutzerjeva sonata«

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy