2019

BOHEMIAN RHAPSODY, r. Bryan Singer (Velika Britanija, ZDA, 2018)

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

BOHEMIAN RHAPSODY (Velika Britanija, ZDA, 2018)

Bohemian Rhapsody (Bohemian Rhapsody, ZDA, Velika Britanija, 2018, barvni, 120 min.)

Filmski poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddiju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu.

Režija: Brian Singer
Fotografija: Newton Thomas Sigel
Montaža: John Ottman
Nastopajo: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton
Produkcija: GK Films, New Regency Pictures, Queen Films Ltd., Regency Enterprises, Tribeca Productions
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution

Zgodba
Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje outsiderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Komentar
Bohemian Rhapsody
je zgodba o ljubezni, bolečini, sprejemanju in seveda sijajni glasbi. Britansko pevsko legendo bo odigral Rami Malek, ameriški igralec egipčanskega porekla, ki je izjemno podoben Freddieju. Gwilym Lee se bo postavil v vlogo kitarista Briana Maya, Ben Hardy v vlogo bobnarja Rogerja Taylorja in Joseph Mazzello v vlogo basista Johna Deacona.

Izjava avtorja
»Sem takšna oseba, kot sem vedno moral biti. Pojem za ljudi, ki stojijo na koncu arene, za tiste, ki ne pripadajo množici – za odpadnike, sramežljive, za tiste, ki so prekleto prepričani, da niso 'pomembni'. Želim jim pokazati, da ni pomembno, kaj si o njih mislijo nasilneži in kritiki. Če lahko jaz … lahko tudi oni dosežejo prav vse, kar si zaželijo.«
Freddie Mercury (vodja skupine Queen)

 

 

Kulturni dom Nova Gorica,
Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica
T: + 386 5 335 40 10

Kulturni dom Nova Gorica je član
Art kino mreža Slovenije Europa Cinemas KUDUS
 
Občina Ministrstvo za kulturo Radio Koper Radio Robin Hit US embassy